Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο  Άρης Midea, team partner της Crossover Basketball απέναντι στο Περιστέρι Bwin σε έναν  αγώνα με περίεργη στατιστική εικόνα.

Περίεργη γιατί, πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τη στατιστική ενός ματς που η φιλοξενούμενη ομάδα μέτρησε 17 επιθετικά ριμπάουντ και 13 κλεψίματα κι όμως σούταρε τόσο άσχημα κι είχε τόσο κακές επιλογές υπό ασφυκτική αμυντική πίεση, που κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το ματς. 

Ο coach Γιάννης Καστρίτης ευτύχησε να δει τους παίκτες του να σουτάρουν 3ποντο με 50% και να καταθέτουν πάλι σπουδαία προσπάθεια στην άμυνα. Η ασυνέπεια στο αμυντικό ριμπάουντ όμως που δεν τιμωρήθηκε, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό και συγκεντρωμένο αντίπαλο.

Γκάλινατ και Μπάνκστον ήταν οι θεματοφύλακες της νίκης των Κιτρίνων, ο Καρ ήταν βελτιωμένος, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης που είναι συνήθως ο πρώτος αποδέκτης της οπαδικής γκρίνιας, έδωσε λύσεις από τα 6,75. 

Η ατμόσφαιρα του Nick Galis Hall ήταν και πάλι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της συγκέντρωσης των αντιπάλων παικτών και προπονητών, κάνοντας το Περιστέρι Bwin να νιώθει διαρκώς πίεση. 

 

Ο προπονητής του "Αυτοκράτορα" δήλωσε:

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα βαθμολογικά και σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία του πρωταθλήματος εντός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον οποίο θεωρητικά έχουμε τους ίδιους στόχους. Ήταν μία νίκη που κλειδώνει την συμμετοχή μας στο Final 8 του Κυπέλλου. Το σημαντικότερο είναι πως σε αυτή η νίκη προερχόμαστε από ένα δύσκολο ταξίδι, για να είμαι ακριβής από ένα δύσκολο δεκαήμερο με ταξίδια. Είναι μία νίκη ως συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στο Μαρούσι. Για όλους αυτούς τους λόγους εκτιμούμε αφάνταστα το σημερινό αποτέλεσμα, είναι πάρα πολύ σημαντικό και για ακόμη μία φορά πρέπει να δηλώσω και να πω πως είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά στην διάρκεια των παιχνιδιών.

Εμείς από εδώ και πέρα συνεχίζουμε, το πρόγραμμα δεν μπορεί να περιμένει, σε 48 ώρες αγωνιζόμαστε για το BKT EuroCup. Πρέπει από τώρα να φρεσκάρουμε το μυαλό μας και το σώμα μας, ώστε να είμαστε αυτοί που πρέπει σε όλους τους τομείς και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο της ομάδας και σήμερα μας στήριξαν πάρα πολύ, ήταν εκπληκτικοί. Εύχομαι καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες και σύντομα να επιστρέψουν και οι τραυματίες μας ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε όλοι μαζί.»

Για το αν τον ανησυχεί η επιθετική εικόνα της ομάδας του :

«Δε με ανησυχεί γιατί είναι φυσιολογικό. ‘Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους όχι με ρομπότ, δεν μπορούμε να μην είμαστε επιεικείς με τους παίκτες μας όταν δεν είναι σε όλους τους τομείς στο επίπεδο που πρέπει. Ειδικά όταν έχουμε να διαχειριστούμε τόσα πολλά ταξίδια και παιχνίδια και τόσους πολλούς τραυματισμούς. Θεωρώ πως σε όλη την διάρκεια ελέγχαμε το παιχνίδι, αν είμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά»

Για τη συνεισφορά των  Μπλούμπεργκς και Μπάνκστον:

«Όταν έχουμε τόσες πολλές απουσίες και παιχνίδια, είναιυπερ πολύτιμα όλα τα παιδιά. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν διάθεση να αντιδράσουν είτε προέρχονται από τραυματισμό είτε από μία κακή εμφάνιση σε ατομικό επίπεδο ή συνολικά. Είναι ένας πάρα πολύ καθοριστικός παράγοντας για μία μεγάλη σεζόν όπως είναι η φετινή και σου δίνει χρόνο να βελτιωθείς σε κομμάτια μπασκετικής τακτικής».

 

Ο προπονητής του Περιστερίου Bwin και της Εθνικής Ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για τη νίκη, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ώστε να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ».

Για τη σπατάλη των extra κατοχών κατοχές μετά από 17 επιθετικά ριμπάουντ και 13 κλεψίματα:

«Η απάντησή μου σ’ αυτό είναι ότι σουτάραμε με 20% στα τρίποντα ενώ ο ΑΡΗΣ έβαλε οχτώ παραπάνω τρίποντα από εμάς, είχε 50% με 13/26. Εμείς με τέτοιο ποσοστό δεν μπορούμε να κερδίσουμε σε έδρες όπως του ΑΡΗ. Είναι συνεχές πρόβλημα που έχουμε στο σουτ, πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα».

 

Στατιστικά Αγώνα: 

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Καρ 7 (4 ριμπάουντ), Κατσίβελης 2, Ντε Σόουζα 8 (4 λάθη), Χάρελ 5 (1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ) , Γκάλινατ 18 (0/3 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 0/2 βολές) , Σλαφτσάκης , Τολιόπουλος 11 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη) , Μπλούμπεργκς 12 (2/3 τρίποντα) , Φίλλιος, Περσίδης 2, Μπάνκστον 10 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 6 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάυντ, 3 ασίστ, 4 λάθη)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Ράγκλαντ 19 (2/6 τρίποντα, 10 ασίστ, 7 λάθη), Πουλιανίτης 10 , Γουίλιαμς 6 (1/5 τρίποντα) , Τόμπσον 4 , Χουγκάζ 6 (6 ριμπάουντ) , Μήτρου-Λονγκ 5 (1) , Ντάνγκουμπιτς 11 (1) , Ξανθόπουλος (3 ασίστ, 3 κλεψίματα) , Κασελάκης (3 ριμπάουντ) , Ρένφρο 12 (6 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Άρη: 15/26 δίποντα, 13/26 τρίποντα, 12/15 βολές, 34 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 11 επιθετικά), 20 ασίστ, 22 λάθη, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Περιστερίου bwin: 21/42 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 16/21 βολές, 30 ριμπάουντ (13 αμυντικά - 17 επιθετικά), 17 ασίστ, 11 λάθη, 13 κλεψίματα, 1 μπλοκ

December 11, 2023