Ο Άρης Midea, team partner της Crossover Basketball πήρε μια απαραίτητη νίκη παρά τις απουσίες του απέναντι σε μια ομάδα που είχε "σημαδέψει" το συγκεκριμένο παιχνίδι, για να βρει ώθηση για τη συνέχεια.  Απορίας άξιον πάντως πως όλοι όσοι σχολίαζαν με κριτική διάθεση την άμυνα των Κιτρίνων ως "καράτε", δεν είχαν κάτι να πουν για τις "σούμο" αμυντικές προσπάθειες πάνω στον Καρ που δεν σφυρίχτηκαν ποτέ. 

Η συνέπεια στο σκορ από τον Ρομπέρτο Γκάλινατ, ο οποίος αγωνίστηκε παρά την κάκωση στην επιγονατίδα αλλά και η ψυχραιμία του Βασίλη Τολιόπουλου στις βολές του 4ου δεκαλέπτου, κράτησαν ένα ροζ φύλλο που θα χανόταν άδικα μετά τη διαφορά των 21 πόντων που σπαταλήθηκε στο τέλος. 

Ο πολύπειρος Χάρης Γιαννόπουλος προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι συνεπικουρούμενος από τους Τζούστον και Ραντούλιτσα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη όμως εξασφάλισε τη δίκαιη νίκη του "Αυτοκράτορα". 

 

Ο coach του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε στις δηλώσεις του τη σημασία αυτής της νίκης:

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς είχαμε έξι σερί ήττες. Τα παιδιά είχαν ανάγκη αυτή την νίκη, την θέλαμε πάρα πολύ. Εχουμε πολλά προβλήματα και τραυματισμούς, οπότε το να παλεύεις έτσι και στο τέλος να χάνεις κλειστά ματς είναι ψυχοφθόρο. Συνεχίζουμε να χτίζουμε. Μπορεί να είναι μια νέα αρχή καλών εμφανίσεων. Στο τέλος του πρώτου γύρου θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.»

Για το 4ο δεκάλεπτο και την απώλεια της διαφοράς των 21π : 

«Είναι φυσιολογικό. Από την στιγμή που επιστρέφαμε από διαφορές 20 πόντων, θέλαμε να είμαστε αυτοί που θα έχουμε το αβαντάζ. Σίγουρα έγιναν λάθη και στις αποφάσεις και στην εκτέλεση λόγω έλλειψης ενέργειας. Είναι δύσκολο το ταξίδι στην Ισπανία αλλά παίζουμε μπάσκετ. Να μην διαμαρτυρόμαστε για την κούραση»

Σχετικά με τη μεταγραφολογία:

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τη φημολογία. Από την αρχή της χρονιάς για πολλά παιδιά υπάρχει αμφισβήτηση. Εμείς κλείνουμε τα αυτά μας σε ό,τι αφορά το προσωπικό επίπεδο αλλά και σχετικά με την ομάδα. Ο Σταρκ είναι καλός δημιουργός, θεωρούμε πως μπορεί να μας δώσει πράγματα και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Εχει εμπειρία και θα μας δώσει χρήσιμα κομμάτια»

 

Ο coach του Αμαρουσίου  Γιώργος Λιμνιάτης αντίστοιχα δήλωσε: 

“Γνωρίζαμε ότι έχουμε απέναντι μια ομάδα που παίζει δυνατά και σκληρά. Είχαμε κάνει άπειρα βίντεο για να μπορέσουμε να πείσουμε τους παίκτες για το τι θα αντιμετωπίσουν. Μια ομάδα με αθλητικότητα και υψηλό ρυθμό. Αντιμετωπίσαμε εντελώς λάθος το πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, είναι δική μου ευθύνη. Δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες μου πώς πρέπει να παίξουν. Χαρακτηριστικά, δεχθήκαμε 16 πόντους από αιφνιδιασμό στο πρώτο ημίχρονο -ο ΑΡΗΣ τελείωσε με 18 στο σύνολο."

Για την ικανοποίηση που του έδωσε η "επιστροφή" στο ματς:

"Βρεθήκαμε 21 πόντους πίσω αλλά είχαμε αντίδραση σήμερα. Στα άλλα παιχνίδια καταρρεύσαμε. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε από νωρίς και όχι στο τέταρτο δεκάλεπτο."

Για την απόδοση του ΑΡΗ Midea και τις δικές του τακτικές επιλογές:

"Γνωρίζαμε ότι με την άμυνα που θα παίξει ο ΑΡΗΣ, δεν θα μπορούσαμε να τρέξουμε κάποια συστήματα. Επιλέξαμε ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ δεν σε αφήνει να παίξεις. Βρήκαμε φάσεις, γιατί οι παίκτες μου είχαν το πράσινο φως να παίξουν ένα πιο απλό παιχνίδι, ένα απλό pick 'n' roll.  Το κάναμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όχι νωρίτερα. Θα ήταν μια νίκη που θα μας άλλαζε επίπεδο. Είχαμε περισσότερες ασίστ και ριμπάουντ από τον ΑΡΗ. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι.”

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-27, 34-44, 53-72, 84-89

ΜΑΡΟΥΣΙ  (Λιμνιάτης): Χιλ 9 (2/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές), Τζούστον 20 (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 10 ριμπάουντ), Μπρίσκο 17 (5/15 σουτ, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 6 λάθη, 4 φάουλ), Ραντούλιτσα 23 (9/13 δίποντα, 5/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Νικολαΐδης 2, Πένο, Στασινός, Μπόγρης, Φιλιππάκος, Ιορδάνου 2, Γιαννόπουλος 10 (3/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λούκοβιτς 1

ΑΡΗΣ Midea (Καστρίτης): Καρ 12 (5/11 δίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Κατσίβελης 10 (2/9 σουτ, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντε Σόουζα 10 (4/4 δίποντα, 2/4 βολές, 7 ριμπάουντ), Χάρελ 7 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Γκάλινατ 21 (4/6 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/5 βολές), Σλαφτσάκης 2, Τολιόπουλος 10 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 5 λάθη), Μπλούμπεργκς 11 (1), Φίλλιος, Περσίδης, Μπάνκστον 6

Τα ομαδικά στατιστικά του Αμαρουσίου: 24/47 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 21/29 βολές, 42 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 14 επιθετικά), 19 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 13 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Άρη: 26/46 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 19/25 βολές, 37 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 10 επιθετικά), 13 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 12 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 10η αγωνιστική το Μαρούσι θα παίξει στα Άνω Λιόσια με την ΑΕΚ Betsson (9/12 στις 20:15), ενώ ο Άρης θα υποδεχθεί το Περιστέρι bwin (10/12 στις 17:15).

December 04, 2023