Σημαντική νίκη επί του φιλόδοξου Κολοσσού πέτυχε στην Ρόδο ο ΑΡΗΣ Midea παίρνοντας ισχύ από πολλούς παίκτες του. Σημαντικό στοιχείο ότι η εκτός έδρας νίκη ήρθε μετά από μια σκληρή εντός έδρας ήττα από την Κλουζ και σε ένα διάστημα της σεζόν που ο Γιάννης Καστρίτης στερείται της συνεισφοράς του πιο φορμαρισμένου παίκτη του για τον μήνα Οκτώβριο, του Βασίλη Τολιόπουλου.

 

Ο Κρις Μπάνκστον ήταν ο κυριαρχικός ψηλός που χρειαζόταν ο «Αυτοκράτορας» στο Α’ ημίχρονο με 20 πόντους, με τελικό απολογισμό (21π. 6 ρ.) και 80% στο δίποντο. Μαζί του πολλοί σημαντικοί  παράγοντες του παιχνιδιού ο Ρομπέρτο Γκάλινατ (19π. 4/6 τρίποντα) και ο Λευτέρης Μποχωρίδης (11π. 6ρ. 7ασίστ). Ο Έλληνας guard με τις σημαντικές παραστάσεις από ελληνικλα ντέρμπι και τη Euroleague είναι υπερπολύτιμος για το σχεδιασμό του Γιάννη Καστρίτη, ειδικά όταν υπάρχουν σημαντικές απουσίες στην περιφέρεια.

 

Οι Κατσίβελης και Ρόνι Χάρελ έδωσαν σημαντική βοήθεια στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ συνολικά θετική ήταν η αμυντική προσπάθεια με σημείο αναφοράς ως συνήθως τον Ισμαήλ Σανόγκο.

 

Ο coach Καστρίτης μετά τον αγώνα δήλωσε ικανοποιημένος: « Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς, συνεχίζεται το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε. Προερχόμασταν από έναν αγώνα απέναντι στην Κλούζ που ο τρόπος που ηττηθήκαμε ήταν πολύ σκληρός οπότε ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να αγωνιστούμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει παίξει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα και σε μία έδρα που θεωρώ πως δεν θα περάσουν αρκετές ομάδες. Βγάλαμε αντίδραση και δείξαμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε και πως θέλουμε να το διεκδικήσουμε. Πραγματικά τα παιδιά έκαναν αυτό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Παίξαμε καλύτερα από προηγούμενα παιχνίδια επιθετικά, μοιράσαμε την μπάλα σωστά και φτάσαμε στην τελική νίκη».

 

Ο ΑΡΗΣ Midea, team partner της Crossover Basketball έφτασε έτσι σε ρεκόρ 4-1 παρά το δύσκολο ξεκίνημα των ελληνικών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, έχοντας χάσει εντός συνόρων μόνο από τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό. Το επόμενο παιχνίδι των Κιτρίνων είναι στο Παλέ με τον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο που οι Πράσινοι ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους σαν νέα ομάδα που είναι.

 

 Ο Κολοσσός H Hotels Ρόδου υποδέχτηκε τον σπουδαίο σκόρερ Άντριου Γκάουντλοκ που προσέφερε με 22 πόντους στο σκορ, χρειάζεται όμως χρόνο και το κυριότερο συμπαραστάτες στη φιλόδοξη προσπάθεια του coach Σεγκούρα. Χρειάζεται επίσης και καλύτερη γηπεδική κουλτούρα, όπως σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, αν κρίνουμε από μια άνευ λόγου ένταση στο τέλος του ματς.

November 05, 2023