Το Παλέ ντε Σπορ, μια από τις πιο παραδοσιακές μπασκετικές έδρες της Ευρώπης μαζί με Yad Eliyahu,  Hala Pionir &  Žalgirio arena  δίνει ώθηση στον φιλόδοξο ΑΡΗ Midea. 

 

Είναι δύσκολο να περάσεις την πόρτα ενός γηπέδου και η αίσθηση ως φίλαθλος να έχει τέτοια διαχρονικότητα και συνέπεια. Όπως κάποτε ο προϋπολογισμός του σκορ ξεκινούσε από μια σίγουρη 40αρα του Νίκου Γκάλη έτσι και η στήριξη των μπασκετικών φιλάθλων του ΑΡΗ Midea είναι δεδομένη. 

Το αποτέλεσμα αυτής της στήριξης φαίνεται στις δηλώσεις των παικτών και του προπονητή της ομάδας, ακόμα πιο εντυπωσιακές όμως είναι οι δηλώσεις των αντιπάλων του Αυτοκράτορα. 

Χουάν Πλάθα, ΑΕΚ Betsson: 

« Οι φίλαθλοι άσκησαν σε εμάς μεγάλη πίεση ήταν μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι χάνοντας 17 ελεύθερα σουτ, υπήρχαν στιγμές που είμασταν κοντά αλλά χάναμε συνεχόμενα σουτ.  Όταν χάνεις αυτά τα σουτ προφανώς δεν το κάνεις επίτηδες, υπάρχει η πίεση του αντιπάλου και η ατμόσφαιρα του γηπέδου.»

Νέναντ Τσάνακ, Turk Telekom:

«Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ.»

Γιάκα Λάκοβιτς, Gran Canaria:

«Πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΑΡΗ για τη φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη. (…)  Μιλήσαμε για την ατμόσφαιρα και την πίεση που δημιουργούν οι φίλοι του ΑΡΗ. Το έχω ζήσει προσωπικά και ξέραμε πως περίμενε ο ΑΡΗΣ αυτό το ματς μετά από 7 χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση. Προετοιμάσαμε τους παίκτες για αυτό, γνωρίζαμε και για τα χαρτάκια που πετάνε και μπήκαμε να παίξουμε το ματς».

Ο coach Γιάννης Καστρίτης πάντως δεν παραλείπει να ευχαριστεί τον κόσμο του ΑΡΗ Midea ακόμα και μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα, όπως στην πρεμιέρα του Eurocup:

«Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ με την Γκραν Κανάρια, όπως μας βοηθάει ένα γεμάτο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το έχουμε πει και περισσότερο τα νέα παιδιά το βιώνουν  αυτό, που βλέπουν το πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα, αλλά και εμείς καθημερινά βλέπουμε το πόσο αυτό τους επηρεάζει θετικά. Οπότε, για ακόμη μία φορά, θα εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για τη στήριξή του και μακάρι πάντα να είναι μαζικά δίπλα μας και να μας σπρώχνει σε νίκες».

Η ιεροτελεστία της προσέλευσης από νωρίς στο Παλέ ντε Σπορ, τα πηγαδάκια στο café και πέριξ του γηπέδου, η καθιερωμένη επίσκεψη στην μπουτίκ για τα official προϊόντα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea από την Crossover Basketball αλλά και τη συλλεκτική σειρά Nick Galis του θρυλικού Gangster, όλα προετοιμάζουν ένα μαγικό δίωρο που το Nick Galis Hall σείεται από τα συνθήματα του πιο μπασκετικού λαού της Ελλάδας. Και ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν υπάρχει ποτέ αμφιβολία για τον MVP, τον 6ο παίκτη! 

September 08, 2023